Fakta om Kypros

VELKOMMEN TIL KYPROS

 

Kypros en perle i Middelhavet! Afrodites øy, har mye å tilby for både liten og stor. Enten du ønsker å ta livet med ro til lyden av bølger, er interessert i historie, eller ønsker en fartsfylt ferie med mye moro og fest, så er dette det rette stedet!

De siste årene har vært en viktig tid for Kypros, som er i ferd med å etablere seg som en
olje-nasjon. Dette har ført til en nært samarbeid med Israel.

Samarbeidet mellom Israel, Kypros og Hellas er et viktig for demokratiet. Det kan også bli viktig i kampen mot terror og diktatur.

 

Merk! Reiseguider med kommentator er på engelsk. Filmene er fra YouTube.

Kypros i dag

Kypros en øye hvor solen skinner 340 dager i løpet av året. Øya er kjent for å ha de beste badestrendene i europa, og et helsebrigende klima. Foruten klimafordelene så har Kypros også høy levestandard, gode helsetilbud, god infrastruktur, et godt rettsystem, samt et godt skatt- og avgiftssystem.

Kypros blir et stadig mer populært sted for å nyte pensjonisttilværelsen og/eller kjøpe feriebolig. Etterspørselen vokser stadig, og har skutt i været hovedsakelig på grunn av europeiske land, med innbyggere fra Storbritannia i teten.

 

Areal og region
Kypros har et areal på 9.251 kv.km. og er den tredje største øya i middelhavet etter Secillia og Sardinia. Øya ligger lengst øst i middelhavet, i veikrysset mellom Europa, Afrika og Asia.

Den strategiske plasseringen av øya har spilt en meget viktig rolle i den pågående utviklingen for å bli et internasjonalt business- og investeringssenter.

 

Klima
Kypros har et utpreget middelhavsklima med varme og tørre somre og milde og fuktige vintrer. Øya har gjennomsnittlig 340 soldager i året.

Årsnedbøren ligger på rundt 510 mm. Frost forekommer ikke ved kysten, men i høyereliggende områder kan det om vinteren være ganske kaldt og snø kan falle i fjellene.

Middeltemperaturen i Nicosia er 29 grader C i årets varmeste måned (august) og 11 grader C i de kaldeste månedene (januar-februar).

 

Folketall
Det bor ca. 1,2 mill. mennesker på Kypros i 2017. Ca. 800.000 Gresk-Kyprioter lever i Sør-Kypros. De resterende, tyrker-kypriotene lever i Nord-Kypros. Den nordlige delen av øya har vært under militærokkupasjon siden 1974.

 

Ferie /Fritid

  • Kypros er et godt utgangspunkt for reiser til Asia, Afrika og Europa
  • Her kan du utøve sport som dykking, sykling, kite, ski m.m.
  • Øya er rik på historie og det finnes mange steder man kan besøke
  • Jakt og fiske er en velkjent aktivitet på Kypros

 

Leve/Bo

  • Det er et rikt land med mye fin og variert natur
  • Høy levestandard som tilsier at man har stort utvalg av merkebutikker
  • Flere anerkjente private amerikanske og engelske skoler, for alle klasse trinn i tillegg til de private

 

Økonomi/arbeid

  • Kypros er et forretnings senter der mange internasjonale selskap er etablert.
  • Kypros har den tredje største skipsflåten i Europa og er blant de de 10 største i verden