Moro for hele familien

Moro for hele familien

Denne siden innholder informasjon om aktiviteter man kan foreta seg under et opphold på Kypros. Vi får dessverre ikke dekket alt, men vi prøver å få med det mest sentrale. Ønsker du informasjon om flere aktiviteter så kan du velge menyvalget «Flere aktiviterter» under «Aktiviteter på Kypros», eller trykke på banneren nederst på denne siden.

 

Protaras

 

Protaras Ocean Aquarium Park
Lokasjon: Protaras – Kypros
Hjemmeside: Ocean Aquarium Park
Tel: +357 23741111

Protaras Ocean Aquarium Park kan har ca 400 forskjellige arter fra Rødhavet, Middelhavet, Atlanterhavet og Stillehavet inkludert piraija, koraller, ål, hai, klovnefisk og anemoner. Ocean Aquarium Park har også ett Pingvinhus, en krokodillesump og en tropiske hager. Parken finner du mellom Paralimni og Protaras og i nærheten av runkjøringen til Agia Triada. Det er bussforbindelse til Akvariumet fra Agia Napa, Paralimni og Protaras hver time.

Åpent: 10:00 – 18:00 hele året.

 

 

Argonaftis Dyrepark
Lokasjon: Achna Village – Protaras – Kypros
Hjemmeside: Argonaftis Dyrepark
Tel: +357 25586333

Argonaftis Dyrepark befinner seg ca 20 min fra Ayia Napa og Protaras rett i nærheten av Achna demningen. I dyreparken har de esler, hester, Kypriotiske okser, geiter, sauer, griser, kaniner, ekorn, slanger, skilpadder, strutser, aper og forskjellige typer fugler. De har guidet esel safari rundt de naturskjønne omgivelsene til Achna. Parken kan huse opptil 250 mennesker for lunch eller middag. De guidede turene er på ettermiddagene fra tirsdag til søndag.

 

 

 

Ayia Napa

 

Ayia Napa Vannpark
Lokasjon: Agia Thekla Road 18 – Ayia Napa – Kypros
Hjemmeside: Water World
Tel: +357 23724444

Ayia Napa, vannpark er den største tema-vannparken i Europa med et stort utvalg av sklier og temaet «Antikkens Hellas ‘. Ayia Napa vannparken er vinner av en rekke priser og er en av de mest populære turistattraksjonene på Kypros. Agia Napa vannparken har mange flotte sklier for alle aldre.

 

 

Napa Bungee
Lokasjon: Ayia Napa – Kypros
Hjemmeside: Napa Bungee
Tel. +357 99 404208

Napa Bungee har utført over 1 million sikre hopp på verdensbasis. De forholder seg til Australske & New Zealand standarder som har strenge regler og krav for utføring av Bungee Jumping. Man hopper fra platform som holdes oppe av kran. Høyden er på 61 meter.

 

 

 

Larnaka

 

Mazotos Kamelpark
Lokasjon: Mazotos Village – Larnaka – Kypros
Hjemmeside: Camel Park
Tel. +357 24991243 / +357 99416968 / +357 24432711

Kun 15 min. fra Larnaka sentrum finner du Mazotos kamelpark, et perfekt sted å nyte en dagen med barna. Prøv en kameltur, spis og kos deg ved bassenget, mens barna leker ved lekeplassen. Anleggene i Mazotos Kamelpark har også en suvenirbutikk og et lite museum.

 

 

Rock ‘N’ Bowl Bowling Centre
Lokasjon: Larnaka – Kypros
Hjemmeside: http://www.rocknbowl.com.cy/
Tel. +357 24822777

Rock ‘n’ Bowl Bowling Centre åpnet i november 2003 og gjenopplivet bowlingkonseptet som fritidsaktivitet i Larnaka og Famagusta distriktet. Lokalet har air-condition og er datastyrt. Bowling sentret tilbyr 15 bowlingbaner og et utvalg av annen underholdning som f.eks. biljard. Her kan både familier og proffe spille bowling.

 

 

New Horizons – Jeep Safari
Lokasjon: Larnaka – Kypros
Hjemmeside: New Horizons – Jeep Safari
Tel. +357 24665408

Du vil oppleve en spektakulær utsikt, og bli kjent med litt av historien til denne fasinerende øya. Ved lunsjtider vil du få muligheten til enten å delta i en full Kypriotisk Meze eller få ekte kypriotisk hjemmelaget måltid tilberedt og servert av vennlige mennesker. Det finnes ulike utflukter å velge mellom, avhengig av hvor du bor og hvilken type tur du leter etter.

New Horizons plukker deg opp og kjører deg tilbake, uansett hvor på øya du bor.

 

 

Pilot-opplæring og utleie av fly og helikopter
Lokasjon: Larnaka – Kypros
Hjemmeside: Flying in Cyprus
Tel. +357 24 665408

«Flying in Cyprus» tilbyr et vidt spekter av tjenester innen flyvning. Du kan bla. få pilot opplæring i både fly og helikopter, utleie av fly og helikopter, kosulenttjenester innen fly og for film industrien etc.

 

 

 

Limassol

 

Fasouri Vannpark
Lokasjon: Fasouri – Limassol – Kypros
Hjemmeside: http://www.fasouri-watermania.com
Tel. +357 25 714235

Fasouri Vannpark har vunnet World Travel Award 2007 og er en av de ledende vannparkene i Europa. De nyeste og mest spennende skliene finner du her. Pool barer, tema-restauranter og suvenirbutikk. Fasouri vannpark er omringet av store områder av sitrustrær kun 15 min fra Limassol sentrum. Det er egen bussforbindelse til Fasouri vannpark.

Åpent fra mai til oktober.

 

 

Limassol Zoogiskehage
Lokasjon: Limassol – Kypros
Hjemmeside: Limassol Zoo (foreløpig kun på gresk)
Tel. +357 25588345

Limassol Zoogiske hage befinner seg i nærheten av Byron St, October St Olympion St og Canning St.  Her kan du blant annet se aper, strutser, påfugler, gribber, emuer, falker og papegøyer etc. Andre smådyr kan man se i barneområdet. Du finner også et naturhistorisk museum.

Åpningstider: Sommer 09:00 – 19:00, vinter 09:00 – 16:00

 

 

My Mall – Innendørsskøytebane, bowlinghall, arkadehall og lekeland
Lokasjon: Limassol – Kypros
Hjemmeside: http://www.mymall.com.cy/
Tel. +357 25 343 777

My Mall er et kjøpesenter i Limassol. Senteret befinner seg i nærheten av den nye havna på vei til Lady’s Mile beach. I senteret kan du finne en innendørsskøytebane, en bowlinghall, et arkadehall og et lekeland for småbarn.

Åpningstider: butikker 09:00 – 20:00, restauranter 09:00 – 24:00

 

 

Kypros Eselreservat
Lokasjon: Vouni Village – Limassol – Kypros
Hjemmeside: http://www.donkeysanctuarycyprus.org/
Tel. +357 25 944 151

Kypros esel-reservat befinner seg i landsbyen Vouni, 36 km nord for Limassol. Her kan besøkende se, mate, gå tur eller ri på esler. Det er også mulig å fjern adoptere et esel.

Åpent: Mandag til Lørdag, fra kl. 10:00 – 16:00

 

 

Santa Marina Retreat – Hesteridning, golf, bueskyting og buggiekjøring
Sted: Limassol – Kypros
Hjemmeside: Santa Marina Retreat
Tel. +357 99 545454

Santa Marina Retreat tilbyr en variasjon av sportsaktiviteter. Stedet ligger kun 5 kilometers øst for Limassol ved landsbyen Parekklisia. De samarbeider med den største privateide avls- og travhestsstallen på Kypros med over 250 hester.

På Santa Marina Retreat har man muligheten til veggklatring, bueskyting, løpe hinderløype, kjøre buggie eller ri på hester for å utforske omgivelsene etc. De har en treningsbane for golf med tilsyn av erfarene medarbeidere som jobber etter EU-standarder.

 

 

 

Nicosia

 

Strutsepark
Sted: Agios Ioannis Maloundas – Nicosia – Kypros
Tel: +357 22991008

Ostrich Wonderland Theme Park er en av de største strutsefarmene i Europa, og befinner seg i Agios Ioannis Malountas, som er ca 25 min.kjøretur fra Nicosia på vei til Troodos.

Det egene guidet turer i struseparken.

Åpningstider: daglig, Mai til Oktober – 09:00 til 19:00; November til April – 09:00 til 17:00.

 

 

Cyprus Paintball
Sted: Nicosia – Kypros
Hjemmeside: Cyprus Paintball
Tel: +357 77 77 72 04

Enten du en en paintball entusiast, er på firmatur eller kun ønsker litt spenning i hverdagen, så kan dette være en god måte å kjenne andrenalinet pumpe gjennom kroppen. Denne paintball klubben, har baner både i Nicosia og Limassol.

 

 

 

Pafos

 

Aphrodite Vannpark
Sted: Poseidonos Ave – Pafos – Kypros
Hjemmeside: http://www.aphroditewaterpark.com
Tel: +357 26913638

Aphrodite vannpark finner du på østsiden av Kato Pafos. Vannparken har den største familie-raftingen i verden og mange andre spesielle sklier og aktiviteter. Et stort utvalg av matstasjoner og det er massevis av hyggelige overraskelser for de yngste.

Åpent fra mai til oktober.

 

 

Pafos Fuglepark
Sted: Pafos – Kypros
Hjemmeside: http://www.pafosbirdpark.com
Tel: +357 26813852

Pafos fuglepark har en stor samlingen av fugler fra hele verden Det har også den største samlingen av slanger man kan finne i Europa. I tillegg har de mange andre spesielle dyr som
albino løver, tigre, giraffer etc.

Pafos fuglepark har en barnegård, hvor barn kan ha det morro og bli kjent med kaniner, ponnier og andre søte små dyr.

Pafos fuglepark har: Rrestaurant og snackbar, amfiteater, suvenirbutikk, galleri og en egen dyreklinikk som man kan besøke.

 

 

Costas Markou Coral Bay Karting
Sted: Pafos – Kypros
Hjemmeside: Costas Markou Coral Bay Karting
Tel: +357 99445001

Costas Markou Coral Bay Karting LTD, er en uavhengig familiebedrift som ble etablert i 1999, og som ligger ved Coral Bay.

Har følgende tilbud:
Go Karts, Barne Karts, Gatekjøkken, Kiosk, Arkade hall og Lekeplass

Åpent: 7 dager i uken, fra kl. 10:00 til 23:00

 

 

Aphrodite Hills Tennis Academy
Sted: Pafos – Kypros
Hjemmeside: Aphrodite Hills Tennis Academy
Tel: +357 26 828122

Midt i hjertet av Aphrodite Hills Resort ligger Aphrodite Hills Tennis Academy med spektakulær utsikt over Middelhavet. Akademiet har 9 tennis banner med belysning. Det tilbys forskjellige programmer og pakker for å tilfredsstille spillere på alle nivåer. Privat opplæring med profesjonelle instruktører er tilgjengelige for nybegynnere, middels og avanserte spillere.